2.000 anys d’història

Començant per Cadis, potser el nucli habitat més antic d’Espanya i de la Mediterrània Occidental (s. VIII aC), les nostres urbs són com les cebes, tenen un bon nombre de capes que els han anat donant forma, caràcter i patrimoni, i juntament amb la seva gastronomia, la seva gent i el seu clima són els elements que la poden fer atractiva. I fins i tot, de vegades, un temps que podria destorbar no li resta encant, ja que té mil elements que admirar.

 

Es pot tenir molta història i no per això es mostra en la seva esplendor: què queda de la Gerunda roman?) I en canvi, Girona té mil alternatives a buscar unes ruïnes igualment fascinants.

Nosaltres, però, podem considerar-nos afortunats: Tarragona és una capital fundada fa més de 2.200 anys que, impertorbable al lent pas del temps, segueix dreta i orgullosa des de la seva talaia mediterrània, escorant suaument cap a Ponent oferint, gairebé com a tribut, les seves platges, el seu barri de pescadors i aquesta brisa marina que, segons com bufi el vent, es pot endevinar des de qualsevol racó.

Descartem per una vegada una visita temàtica, Dediquem temps al tot i no a una part, doncs concentrar-se en un fragment de la història ens fa deixar de banda altres elements igualment atractius. Així com qui visiti el Panteó de Roma no se li passarà pel cap no veure el Vaticà, assumim que a Tarragona, amb encara més facilitat, es poden recórrer dos mil anys en un agradable passeig.

Començant per les muralles, potser el més antic preservat i sense oblidar el circ, podem deixar-nos guiar per carrerons medievals a l’ombra s’alça una imponent catedral gòtica, i d’aquí fer una ullada a l’eixample modern: la façana de l’Ajuntament, resum de la nostra Història, la Rambla amb els seus edificis modernistes i el millor mirador de Tarragona, el Balcó del Mediterrani.

INFO VISITES INDIVIDUALS: http://www.argostarragona.com

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s