Inauguració de la Capitalitat de la Cultura Catalana, Tarragona 2012.

Des de 2006 que diferents ciutats dels territoris catalanoparlants han organitzat un any dedicat a la cultura catalana per posar-la en valor i donar-li una major projecció. Si 2011 va ser la localitat andorrana d’Escaldes-Engordany (Andorra) i el 2013 serà Ripoll, 2012 és l’any de Tarragona.

El passat dissabte 25 de febrer, al Palau de Congressos, es va donar el tret de sortida a un any que tots esperem sigui fructífer tot i que la conjuntura econòmica no és precisament pròspera, però hem de començar a entendre que cal saber interpretar les crisi com un període de canvi i, per extensió, d’evolució i millora.

L’acte, creat pel tarragoní Marc Chornet, va tenir l’encert de saber posar en un mateix escenari a les diferents entitats que, d’una manera o altra, treballen per a Tarragona des de diversos ángulos, des de la Orquestra Camerata XXI a l’Esbart, amb les fotos de l’inefable Pep Escoda, la veu de Marta Matheu acompanyant la lleugeresa de la ballarina Arantxa Sagardoy, amb la sempre admirable precisió de les colles castelleres i fins i tot amb un quadre pintat en directe i després trossejat i repartit entre els assistents com simbolisme de la cinta inaugural. I, com a fil conductor, l’actriu Neus Pàmies que va fer de guia pels racons amb encant i de referència de la nostra ciutat, encara que el text pequés d’identificar Tarragona amb la Part Alta.

Parlaments polítics a part, l’acte va simbolitzar l’aposta tarragonina en aquest 2012 i deixant de banda alguns problemes de so només els càustics Dames i Vells van posar el dit a la nafra per criticar el que altres pensen en silenci: l’error de ser capital cultural eliminant de cop actes ja consolidats des de fa anys que podrien ser un puntal per a la promoció de Tarragona com són el Festival Dixie, els focs o el tancament perpetu de la Necròpolis.

Tarragona té una oportunitat per demostrar que sabem crear cultura, a més de consumir la que sempre hem produït (castells, festes majors i Setmana Santa). Esperem que la capitalitat serveixi per projectar encara més allò que d’increïble té la nostra ciutat.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s