Cultura Hebrea

Probablement, a aquestes altures a ningú se li ha passat per alt que estem en un període de crisi molt greu, de manera que podem pensar que l’època actual no és la més propícia per fer res i el millor és tancar-se en un mateix, rondinar i esperar que escampi la tempesta. El problema és que les tempestes dels cicles econòmics no passen en cosa de minuts, doncs ja com qui diu vénen anunciats en la Bíblia: 7 anys de vaques grasses i 7 de vaques magres.

L’error, més enllà d’una sèrie de circumstàncies evidentment preocupants, és considerar la crisi com una cosa fosca i apocalíptic. Precisament, “crisi” ha de ser igual a canvi, a mutació, de passar de A a B per seguir millorant, ens serveix per polir el que funciona i deixar anar el llast del que no ens és útil.

Els passats 6 i 8 de març vam tenir un exemple d’aquesta idea de buscar l’excel · lència entre la boira: a iniciativa del Patronat Municipal de Turisme de Tarragona (PMTT), i en una sala de l’Hotel AC Tarragona, van tenir lloc unes xerrades impartides pel Sr Andreu Lascorz sobre la cultura i la història hebrea a casa nostra des de l’època medieval fins a l’expulsió el 1492.

Conèixer un altre poble, i les peculiaritats de la seva religió, ajuda a establir punts de trobada. Israel, físicament un país llunyà però molt més proper en quant a mentalitat cultural, és un potencial client de la nostra oferta turística, cosa que va entendre a la perfecció el PMTT en organitzar aquestes xerrades amb molt bon criteri perquè els professionals del sector vegem com respon una població que sap apreciar ja no només la nostra història, sinó també la gastronomia i els paisatges. A més, no podem oblidar que a Capçanes s’embotella un vi kosher, fet segons marca el ritu hebreu per poder ser consumit, i hem de pensar que la nostra història i els paisatges de la província de Tarragona són també els seus.

En temps de crisi cal fer mudança. I l’israelià és un nou mercat sobre el qual poder fer èmfasi perquè Tarragona no perdi força en el sector turístic.

 

 

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s