Els blocaires de MINUBE visiten Tarragona.

D’un temps ençà, les xarxes socials estan formant cada vegada més part de la nostra vida, i igual que tota tecnologia i avanç, no existeix si no hi és. Abans les veritats, per considerar-les, havien d’estar publicades i enquadernades. Amb el temps, les havien d’explicar a la ràdio oa la televisió perquè la gent les tinguessin en compte i l’expressió “ho han dit a la tele / ho he sentit per la ràdio” era suficient argument per tancar una discussió.

L‘Homo sapiens va passar a ser Homo legens, i d’aquí estem ja en la següent fase, la de l’Homo videns, de lector a espectador. I un, gràcies a les pantalles dels nostres telèfons, els quals ja tenen aplicacions que Bell i Edison, i m’atreviria a dir que ni Jules Verne, es van arribar mai a imaginar, podem estar connectats amb totes les parts del món i saber al minut des de les Antilles Holandeses el que està passant a Vladivostok, i des de Tarragona estem al dia de la guerra a Síria o del Jubileu de Diamant de la Reina d’Anglaterra.

Les noves tecnologies s’han aplicat de seguida als viatges. Ens serveixen per reservar vols, saber quin temps farà en destinació o llegir els comentaris dels que ens han precedit en aquell destí per decantar-nos per ell o no. El blogger, nou anglicisme ja comú en la nostra llengua, és una professió millorada de l’antic periodista de viatges, el qual ara també és especialista en informàtica al glossar a les seves pàgines el que en 140 caràcters instantanis no té temps de cobrir.

Tarragona en aquest mes de maig i el que portem de juny ha acollit diferents grups de blocaires i especialistes en les noves tecnologies que han intentat, amb les seves càmeres i els seus escrits, captar l’essència de la ciutat i ajudar a fer-la més atractiva per als viatgers interessats en el nostre passat, el nostre present, la nostra gastronomia i tot allò que fan que Tarragona sigui escollida com a lloc de descans. Els últims, el 12 de juny, els representants de Minube Ignacio Izquierdo, Guillermo Mendo i Zahira Aragón.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s