Stella matutina

20120718-164633.jpg

Vivim temps en què la velocitat és la senya d’identitat, cosa fins a cert punt comprensible ja que les tecnologies ara avancen que és una barbaritat, ja que cada dos per tres hi ha una cosa nova que deixa obsolet al que només fa tres mesos era l’últim crit.

Naturalment, això té les seves ombres, perquè ens fa no només encara més dependents de les màquines (les quals, com tot instrument, acaben espatllant) sinó molt més ansiosos, ja que sembla impossible que no es pugui estar tot el dia pendent de la pantalleta corresponent.

20120718-164724.jpg

Però de tant en tant tenim alguna mostra que les coses bones es fa esperar, frase feta que ja està quedant obsoleta per a les noves generacions. La feina ben feta, minuciós i rigorós requereix temps per ser realitzat i presentat en condicions, i és llavors quan per uns moments màgics, tornem a quedar embadalits davant la meravella que es presenta davant dels nostres ulls, i admirem la perícia de l’artesà que ha estat molt de temps dedicant-se al mateix per deixar-lo immaculat.

20120718-164936.jpg

A Tarragona sabem que ha valgut la pena esperar, doncs després de dos anys d’obres de restauració, per fi s’ha tornat a obrir la catedral, el temple per excel · lència entre les parets traspua el resum dels nostres 2.000 anys d’història, que alberga des murs romans a increïbles mostres del romànic europeu, del gòtic al modern. Dos anys de neteja minuciosa, de redescobriment dels colors originals, d’una increïble policromia que la fa brillar més que mai, a més d’excavacions arqueològiques que han permès saber molt més del temple de culte imperial que hi havia en aquest espai de la nostra Tarraco quan les àguiles de Roma abeuraven des de l’Atlàntic al Golf Pèrsic, i del Mar del Nord al Mediterrani.

I per rematar una obra que ens deixa atònits davant els colors recuperats, s’ha inaugurat una exposició a la capella de la Immaculada sobre retaules gòtics dedicats a la Verge, Stella Matutina, per la comparació feta per Joan Pau II entre Santa Maria la Nit de Nadal i el Estel de l’Alba. Unes obres esplèndides que pertanyen als fons del Museu Diocesà de Tarragona i que ara i fins al febrer de 2013, de nou i al costat de la catedral, tornen a brillar amb llum pròpia. Com l’Estel de l’Alba.

20120718-165103.jpg

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s