Jornades “Tarraco Biennal”

S’està acabant novembre, i amb el mes, un cicle de 366 dies, ja que 2012 ha estat any de traspàs. Aviat farà un any de la mort de Géza Alföldy a Atenes, l’insigne llatinista i gran expert en l’epigrafia romana, persona en el que es conjugava un ampli coneixement de la història de Roma, s’hi resumia la de l’Europa Central (simbiosi del “melting pot” dels Habsburg i de la divisió sortida de l’època d’entreguerres) i un profund amor per Tarragona, de la qual se sentia ciutadà en el sentit més clàssic del terme.

Alföldy el Savi se’n va anar mentre passejava per l’ Àgora d’Atenes (quin millor final per a un devot de l’Antiguitat?), I per recordar a tan insigne arqueòleg, Tarragona li rendirà un merescut homenatge al I Congrés Arqueològic Internacional Tarraco Biennal, que es desenvoluparà a la nostra ciutat l’última setmana de novembre, concretament del 28 a l’1 de desembre.

Tradicionalment, han estat els especialistes estrangers els que han sabut posar al mapa la importància històrica i arqueològica de Tàrraco, i hem trigat més que altres urbs de l’Imperi a apreciar la nostra herència, i saber preservar-la. Gràcies a iniciatives com la de Tarraco Biennal, impulsada per la Fundació Privada Mútua Catalana, podrem seguir donant exemple de que aquesta època d’auto oblit ha quedat enrera, i amb l’ajuda d’especialistes nacionals o locals (Jordi López, Diana Gorostido l’ICAC, Joaquín Ruiz de Arbulo de la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona, Francisco Beltrán de la Universitat de Saragossa, …) i forans (Cecilia Risi, de la Università di Molise a Itàlia, Lászlo Bórthy de Budapest o Manfred Schmidt, de l’Acadèmia de Ciències de Berlín) podrem seguir posant en context no només les realitats arqueològiques de la ciutat, sinó comparar-les amb altres punts dels països on s’ensenyoria l’àguila de Roma.

Aquestes jornades seran una interessant ocasió per deixar clar que Tarraco segueix sent, d’alguna manera, la capital de la província més imperial de tot l’orbe romà.

Us deixem el programa: TARRACO BIENNAL

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s