Inauguració Teatre Tarragona

L’abril de 2003, unes excavadores destruïen al Teatre Tarragona enderrocant la façana, que és l’últim que quedava dret, amb les seves màscares estil racionalista esculpides a la postguerra. Recordo l’enuig que vaig tenir per aquest motiu, i vaig pensar que Tarragona no tornaria a tenir una altra oportunitat de gaudir d’un altre teatre que fos complement del Metropol.

Bé, estic content de dir que em vaig equivocar. El 2007 van tornar les excavadores al solar, però per anivellar el terreny i tornar a aixecar un edifici que la ciutat necessitava, doncs malauradament hem estat deficitaris en oferta cultural: al Metropol, per temporades i el Camp de Mart, a l’estiu.

L’11 de desembre de 2012 la llum va tornar a il·luminar el primer tram de la Rambla, amb un espectacle de focs artificials per inaugurar el renascut Teatre Tarragona, que aixeca el teló (metafòricament, ja que encara no està instal·lat) després de vuit anys d’obres amb la intenció de ser un complement a l’escenari dissenyat per Jujol que hi ha carrer avall, doncs malauradament els temps són foscos per a segons què, i no hi ha pressupost per realitzar dues temporades teatrals separades. Però tot arribarà.

El febrer de 1995, La serva padrona de Giovanni Paisiello va ser l’obra encarregada de reinaugurar el Metropol. El Tarragona hagués merescut com a mínim Il barbiere di Seviglia de Rossini, però ens acontentem amb una performance dissenyada per un tarragoní de sorprenent joventut (17 anys) i una barreja de referències a les Muses per parlar de teatre, música i dansa fet per tarragonins, a la que el baríton Àngel Òdena ens va enlluernar amb l’ària Toreador de la Carmen de Bizet, i els ballarins van dansar al so de Beethoven.

Vindran temps millors, i el Tarragona sabrà rebre’ls, amb els seus 696 seients, 22 m2 d’escenari (17’65 d’ample i 12’6m de profunditat) i fossat per a 30 músics.

1355262638_098375_1355262703_noticia_normal

Font: El País

t2012

Font: t2012.tarragona.cat

DSC_0100

DSC_0104

IMG_20121211_211114

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s