Projecte Tarragona 1800

                És un ambiciós projecte de difusió cultural sobre la ciutat de Tarragona de finals del segle XVIII i principis del segle XIX.  L’estudi d’aquest important període de la ciutat ens permetrà conèixer com vivien els ciutadans de Tarragona del moment i quins van ser els principals tarragonins que van fer història dins i fora de la ciutat.

Pretenem també  donar a conèixer quin va ser el paper de la ciutat i de les diferents poblacions veïnes dels seus corregiments (el corregiment de Tarragona i el corregiment de Tortosa), i la seva influència en vers els altres corregiments de Catalunya, així com de les seves relaciones en España i Europa.

Tal vegada aprofundirem en el període napoleònic, en la Guerra del Francès i en el Setge de Tarragona de 1811.

És a la vegada un producte de projecció de la firma TARRAGONA on hi participa la ciutat de Tarragona i on hi podran col·laborar tots els municipis de la província de Tarragona que vulguin. Ha estat creat exclusivament per a potenciar l’economia i el turisme de  la ciutat i el seu entorn, a partir de la difusió del seu patrimoni humà i cultural.

Projecte Tarragona 1800 és un producte original, únic al país,  fet a Tarragona i per  a donar a conèixer Tarragona en clau de ciutat i amb una clara projecció exterior.

Els seus principals objectius son:

1. Donar a conèixer en primer lloc a la gent de Tarragona i més endavant als nostres visitants, com era la Tarragona de l’època i quin paper jugà en el mapa nacional.

2. Donar a conèixer com vivia la nostra gent i com eren les diferents classes socials de la ciutat.

3. Donar a conèixer quins eren els oficis i professions dels tarragonins d’aquella època.

4. Donar a conèixer els principals tarragonins del moment i el seu paper en la història (literats, músics, polítics, militars, religiosos, escultors, pintors,…), potenciant el descobriment de les seves obres.

5. Donar a conèixer els principals edificis històrics, religiosos, públics, privats i militars de la ciutat de l’època (esglésies, convents, hospitals, cases senyorials, mercats, quarters, fortins i baluards,…).


 6. Donar a conèixer els principals fets històrics que succeïren a la nostra ciutat durant aquest període.

7. Donar a conèixer el creixement econòmic de la ciutat durant aquest període (població, comerç, port,..).

8. Servir de nexe d’unió amb tots els pobles dels antics corregiments de Tarragona, per donar a conèixer la seva història durant aquest període (Valls, Reus, Vila-seca, Alcover, Montblanc, Tortosa, …), així com en els altres corregiments de Catalunya.

9. Servir de transmissors de la història de Catalunya durant aquest període i la seva relació amb el regnat de Carles IV i Ferran VII, Europa i Amèrica.

10. Servir de nexe d’unió de totes aquelles ciutats culturals, museus, associacions, grups de recreació històrica, col·lectius,… que treballen de manera individual donant a conèixer el seu patrimoni cultural i humà d’aquest període.

FONT: www.tarragona1800.com

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s